fbpx
MAAK EEN AFSPRAAK

ME-LINE

ME Line peelings Rotterdam

ME LINE is de eerste en enige productlijn gespecialiseerd in alle soorten hyperpigmentatie.

Doordat ME LINE werkt op celniveau, is het een effectief alternatief voor andere, meer invasieve pigment behandelingen, die de huid kunnen beschadigen. Dit leidt  uiteindelijk juist tot een rebound effect van hyperpigmentatie. 

Verminderen van hyperpigmentatie

Naast het verminderen van 90 tot 95% van de hyperpigmentatie en het terugkeren van pigmentvlekken, verbeteren de ME LINE producten de algehele uitstraling van de huid aanzienlijk. Denk aan het verminderen van fijne lijntjes, rimpels en imperfecties.

Naast het behandelen van pigment voor het gehele gelaat, is ME-Line spot treatment uitermate geschikt voor specifieke pigmentvlekken. Ook zijn de producten van ME LINE zeer effectief in combinatie met een microneedling behandeling.

Veelgestelde vragen

Een peeling zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag in versneld tempo wordt vernieuwd, zodat er een nieuwe, gladde huid ontstaat. Peelings worden toegepast om dode huidcellen te verwijderen en oneffenheden, pigmentvlekken en rimpels te verminderen. De behandeling wordt toegepast met hoge concentraties vloeistoffen die de bovenste huidlaag verwijderen, tegelijkertijd wordt het onderliggende bindweefsel geactiveerd.

Er bestaan diverse soorten peelings en alle peelings werken anders op verschillende huidlagen. Afhankelijk van het soort peeling kan deze oppervlakkig, middeldiep of diep effect creëren. Dit hangt af van het product en de concentratie dat gebruikt wordt tijdens de behandeling. De soort peeling wordt geheel afgestemd op jouw huidtype.

Dit hangt geheel af van je huidconditie en het te behalen resultaat. Gemiddeld zijn er 3 tot 6 peelings nodig om het gewenste resultaat te bereiken, deze peelings kun je in kuurvorm ondergaan. Voorafgaand aan de eerste behandeling wordt met je  besproken welke peeling en hoeveel behandelingen er nodig zijn voor het beste resultaat.

Het gevoel dat je tijdens de peeling ervaart, is geheel afhankelijk van de soort peeling die wordt gebruikt. Bij de oppervlakkige peelings kun je tijdens de behandelingen een prikkelend of warm gevoel ervaren, dit verdwijnt binnen een paar minuten. Bij de middeldiepe tot diepe peelings ervaar je een warm tot brandend gevoel, soms wordt de peeling als licht pijnlijk ervaren. Direct na de peeling wordt de huid gekoeld met koude kompressen om de peeling te neutraliseren en de huid te kalmeren.

De reacties van een peeling zijn zeer verschillend en zijn afhankelijk van de soort peeling en de diepte hiervan. De eerste uren direct na de behandeling kun je een trekkend gevoel ervaren, dit kan meerdere dagen aanhouden.

Bij de middeldiepe peelings kan je huid er na afloop rood uitzien en warm aanvoelen, dit is tijdelijk en verdwijnt meestal binnen een dag. Als gevolg van de peeling kan de huid gaan schilferen of vervellen. Dit gebeurt niet bij iedereen, maar mocht je huid gaan schilferen dan begint dit binnen 48 uur en dit kan ongeveer 5 dagen aanhouden. Het is vooraf niet te bepalen hoeveel schilfering er zal optreden.

Bij de diepe peelings is het ook mogelijk dat je huid een donkere verkleuring qua schilfering krijgt en dat er kleine korstjes gevormd worden. Gemiddeld is je huid binnen 1 tot uiterlijk 2 weken hersteld.

Door de behandeling gaat je huid zich versneld vernieuwen waardoor deze droger gaat aanvoelen. Het is daarom erg belangrijk om je huid goed gehydrateerd te houden. Wij adviseren om direct na de behandeling de producten van ME Line te gebruiken die door onze huidspecialisten worden geadviseerd.

Naast het intensief hydrateren van de huid, is het belangrijk dat je je huid goed beschermt tegen de zon met een SPF 50 om pigmentverschuivingen te voorkomen.

De huid heeft de tijd nodig om te herstellen, dit proces duurt gemiddeld 7 tot 14 dagen. De duur van het herstelproces wordt bepaald door de soort peeling en diepte hiervan. Afhankelijk van het soort peeling neemt acne (littekens), ontstekingen, pigmentvlekken en lijntjes/rimpels af. Na de peelings voelt je huid gladder aan en heeft uw huid een gezondere uitstraling.

Naast het intensief hydrateren van de huid, is het belangrijk dat je je huid goed beschermt tegen de zon met een SPF50 of hoger om pigmentverschuivingen te voorkomen.

Voor het behalen van het optimale resultaat raadt elle & moi het volgende af;

  • Sporten of naar de sauna te gaan, door de hitte/warmte kunt u gaan transpireren. De warmte kan ervoor zorgen dat er sneller ontstekingen ontstaan.
  • De huid niet exfoliëren, dit vertraagt het herstelproces.
  • Bij schilfering van de huid, van de huid afblijven. Mocht je last hebben van schilfering, dan adviseren wij om deze zeer voorzichtig korter te knippen. Je mag absoluut niet gaan trekken aan de schilfers, dit geeft kans op littekens.
  • UV-straling en zonnebank, bij vervroegd gebruik hiervan heeft u meer kans op post-inflammatoire hyperpigmentatie. Gebruik na de peeling altijd een SPF50.
  • Een week voor en na de behandeling geen gebruik maken van retinol of glycolzuur.
  • Tot 10 dagen na de peeling geen laserbehandeling ondergaan, harsen of ontharingscrème gebruiken.