MAAK EEN AFSPRAAK

Kalknagels

Laseren kalknagels bij elle & moi

Naast permanente laserontharing en laserbehandelingen voor pigmentvlekken is de Lumenis Splendor X laser van elle & moi zeer geschikt voor het laseren van kalknagels. Een ander woord voor kalknagel is schimmelnagel. Omdat kalknagels veelal door schimmels ontstaan worden beide termen gebruikt. 

Wat zijn kalknagels?

Kalknagels of schimmelnagels hebben veelal een verdikte en onregelmatige nagelplaat waarbij de nagelranden geel of wit verkleurd zijn. Schimmelnagels zijn kwetsbaar, brokkelig en lastig te knippen aangezien de nagel gedeeltelijk of zelfs helemaal kan loslaten. 

Hoe ontstaan kalknagels?

Schimmels nestelen zich bij voorkeur onder slecht groeiende, vochtige en/of beschadigde nagels. Een verminderde weerstand, slecht afdrogen van de voeten, beschadigingen aan de nagels en omliggende huid of het dragen van knellende schoenen kunnen schimmelnagels veroorzaken of bevorderen.

Hoe werkt het laseren van kalknagels?

Tijdens de behandeling met de Splendor X laser komt er warmte vrij. Deze warmte dood de schimmel in de nagel. Om de schimmelnagel zo effectief mogelijk te behandelen, wordt de warmte van de laser opgebouwd. Dit kan een lichte tinteling tot een zeer warm gevoel geven. 

Hoeveel laserbehandelingen heb je nodig?

Wij adviseren om meerdere behandelingen te ondergaan voor een optimaal resultaat. Afhankelijk van je leeftijd, de soort schimmel, de ernst van de schimmelnagel, de periode dat de nagels zijn aangedaan en eventuele onderliggende klachten, worden er minimaal 4 behandelingen geadviseerd. 

Wanneer zie je resultaat?

Doordat de schimmel gedood wordt groeit er weer een gezonde nagel terug, dit proces kan echter weken tot soms maanden duren aangezien een schimmelnagel zeer langzaam groeit.

Prijs laserbehandelingen kalknagels

Pedicurebehandeling voorafgaand aan laserbehandeling

Voorafgaand aan iedere laserbehandeling adviseren wij een korte pedicurebehandeling voor de nagels bij onze pedicure experts. Bij deze behandeling worden de nagels kort geknipt en dunner gefreesd, waardoor de laserbehandeling nog effectiever is,

Wil je meer advies? Boek dan een gratis intake bij één van onze huidspecialisten en bel: 010-203 73 90.