MAAK EEN AFSPRAAK

Mesoestetic peels

Mesoestetic peelings bij elle & moi in Rotterdam

De peelings van Mesoestetic zijn speciaal ontwikkeld om de beste resultaten te bieden voor huidverbetering. Met een peeling worden dode huidcellen verwijderd en wordt de cel- vernieuwing intensief gestimuleerd. 

Peelings worden ingezet om pigmentvlekken, acné en oppervlakkige (acné) littekens te verminderen. Ook zijn ze zeer effectief bij het verbeteren van de huidstructuur en zorgen ze voor het verminderen of verdwijnen van fijne lijntjes en rimpels.  

In tegenstelling tot een reguliere gezichtsbehandeling zorgen peelings ervoor dat er sneller en op dieper niveau huidherstel ontstaat.

Mesopeels

Elle & moi biedt verschillende huidverbeterende Mesoestetic peelings aan. Deze bevatten één of meerdere zuren op basis van een lage pH-waarde, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen salicylzuur, glycolzuur, melkzuur, TCA en verschillende enzymen. 

Voorafgaand aan de behandeling wordt door onze specialisten beoordeeld welke peeling het beste past bij jouw huid en huidconditie. Kies je liever niet voor een peeling maar ben je wél opzoek naar een intensieve behandeling die geschikt is om huidveroudering tegen te gaan, boek dan de Mesoestetic Age Elements facial.  

Deze peeling bevat 20% azelaïnezuur en 20% salicylzuur en is geschikt voor acne en rosacea, vanwege zijn antibacteriële en anti-inflammatoire werking. Daarnaast wordt deze peeling ook ingezet om oppervlakkig pigment te verminderen.

Het glycolzuur in deze peeling hydrateert en egaliseert de huid. Ook wordt de huid gestimuleerd om collageen te produceren. Deze peeling wordt veelal ingezet voor huidverbetering van een doffe en verdikte huid en het voorkomen van fijne lijntjes.

Deze peeling bevat 30% melkzuur en is ideaal voor de gevoelige rosacea huid. De huid wordt sterk gehydrateerd en voelt gladder en zachter aan.

Deze peeling bevat 30% amandelzuur die zachtjes en geleidelijk in de huid dringt. Dit heeft een positief effect op de collageenproductie waardoor de huidverjonging wordt gestimuleerd.

De peeling heeft een depigmenterende werking bij melasma, hyperpigmentatie en foto-ageing. Ideaal voor oppervlakkige en epidermale pigmentvlekken, Lentigo’s, sproetjes en een doffe huid met een oneffen teint,

Doordat deze peeling 20% salicylzuur bevat, is deze zeer geschikt voor de acnehuid. Het verweekt de bovenste huidlagen, verminderd talgverstoppingen en voorkomt en vermindert de kans op ontstekingen.

Deze peeling bevat 15% trichloorazijnzuur en werkt zeer intensief op huidveroudering. Het vermindert oppervlakkige rimpels en lijntjes maar is ook goed inzetbaar bij hyperpigmentatie en oppervlakkige littekens.

Heb je een leuke gelegenheid in het vooruitzicht? En wil je je huid een snelle boost geven voor een prachtige glow?

Dan is dit de perfecte peel voor jou! De Mesoestetic party peel, is een gecombineerde peeling bestaande uit 3 zuren (salicyl , melk en citroen) welke intensief op de huid werken. Hierdoor krijgt de huid direct een gelijkmatige teint, lijntjes worden vervaagd en de huid krijgt direct een ultieme glow! Perfect als voorbereiding op een avondje uit! 

Deze eye treatment peel is is perfect voor de gevoelige huid rondom de ogen en heeft een positieve werking op fijne lijntjes, overhangende oogleden, wallen en donkere kringen.

Door middel van een unieke combinatie met microneedling, wordt de tere huid rondom de ogen intensief aangepakt, wat zorgt voor een frisse uitstraling. 

Voor een optimaal effect en mooie blijvende resultaten adviseren wij om deze behandelingen in een kuurverband van 3 behandelingen te ondergaan. 

Deze behandeling combineert een mesopeel met de mesopeel Global Eyecon, waardoor zowel het gehele gezicht, als de gevoelige huid rondom de ogen wordt behandeld. 

Voor een optimaal effect en mooie blijvende resultaten adviseren wij om deze behandelingen in een kuurverband van 3 behandelingen te ondergaan. 

Deze intensieve behandeling combineert een mesopeel met microneedling, waardoor werkstoffen nog dieper de huid binnen dringen en de huidvernieuwing nog eens extra wordt gestimuleerd. 

Veelgestelde vragen

Een peeling zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag in versneld tempo wordt vernieuwd, zodat er een nieuwe, gladde huid ontstaat. Peelings worden toegepast om dode huidcellen te verwijderen en oneffenheden, pigmentvlekken en rimpels te verminderen. De behandeling wordt toegepast met hoge concentraties vloeistoffen die de bovenste huidlaag verwijderen, tegelijkertijd wordt het onderliggende bindweefsel geactiveerd.

Er bestaan diverse soorten peelings en alle peelings werken anders op verschillende huidlagen. Afhankelijk van het soort peeling kan deze oppervlakkig, middeldiep of diep effect creëren. Dit hangt af van het product en de concentratie die gebruikt wordt tijdens de behandeling. Voorafgaand aan de behandeling wordt bekeken welke peeling het beste past bij jouw huid en huidconditie. 

Dit hangt geheel af van je huidconditie en het te behalen resultaat. Gemiddeld zijn er 3 tot 6 peelings nodig om het gewenste resultaat te bereiken, deze peelings kun je in kuurvorm ondergaan. Voorafgaand aan de eerste behandeling wordt besproken welke peeling het meest geschikt is voor jouw huid(klacht) en huidconditie. Ook wordt dan bekeken hoeveel behandelingen er nodig zijn voor het beste resultaat.

Het gevoel dat je tijdens de peeling ervaart, is geheel afhankelijk van de soort peeling die wordt gebruikt. Bij de oppervlakkige peelings kun je tijdens de behandelingen een prikkelend of warm gevoel ervaren, dit verdwijnt binnen een paar minuten. Bij de middeldiepe tot diepe peelings ervaar je een warm tot brandend gevoel, soms wordt de peeling ook als licht pijnlijk ervaren. Om dit te verzachten wordt de huid direct na de peeling gekoeld met koude kompressen om de peeling te neutraliseren en de huid te kalmeren.

De reacties van een peeling zijn zeer verschillend en zijn afhankelijk van de soort peeling en de diepte hiervan. De eerste uren direct na de behandeling kunt je een trekkend gevoel ervaren, dit kan meerdere dagen aanhouden.

Bij de middeldiepe peelings kan de huid er na afloop rood uitzien en warm aanvoelen, dit is tijdelijk en verdwijnt meestal binnen een dag. Als gevolg van de peeling kan de huid gaan schilferen of vervellen. Dit gebeurt niet bij iedereen, maar mocht je gaan schilferen dan begint dit binnen 48 uur en dit kan ongeveer 5 dagen aanhouden. Het is vooraf niet te bepalen hoeveel schilfering er zal optreden.

Bij diepe en intensieve peelings is het mogelijk dat je huid een donkere verkleuring qua schilfering krijgt en dat er kleine korstjes gevormd worden. Gemiddeld is de huid binnen 1 tot uiterlijk 2 weken hersteld.

Door de behandeling gaat je huid zich versneld vernieuwen waardoor deze droger gaat aanvoelen. Het is daarom erg belangrijk om je huid goed gehydrateerd te houden. Wij adviseren om direct na de behandeling de producten van Mesoestetic te gebruiken die door onze specialiste worden geadviseerd.

Naast het intensief hydrateren van de huid, is het belangrijk dat je je huid enkele weken goed beschermt tegen de zon met een SPF 50 om pigmentverschuivingen te voorkomen.

De huid heeft de tijd nodig om te herstellen, dit proces duurt gemiddeld 7 tot 14 dagen. De duur van het herstelproces wordt bepaald door de soort peeling en diepte hiervan. Afhankelijk van het soort peeling neemt acne(littekens), ontstekingen, pigmentvlekken en lijntjes/rimpels af. Na de peelings voelt de huid gladder aan en heeft je huid een gezondere uitstraling.

Naast het intensief hydrateren van de huid, is het belangrijk dat je je huid goed beschermt tegen de zon met een SPF50 of hoger om pigmentverschuivingen te voorkomen.

Voor het behalen van het optimale resultaat raadt elle & moi het volgende af;

  • Sporten of naar de sauna te gaan, door de hitte/warmte kunt u gaan transpireren. De warmte kan ervoor zorgen dat er sneller ontstekingen ontstaan.
  • De huid niet exfoliëren, dit vertraagt het herstelproces.
  • Bij schilfering van de huid, van de huid afblijven. Mocht je last hebben van schilfering, dan adviseren wij om deze zeer voorzichtig korter te knippen. Je mag absoluut niet gaan trekken aan de schilfers, dit geeft kans op littekens.
  • UV-straling en zonnebank, bij vervroegd gebruik hiervan heeft u meer kans op post-inflammatoire hyperpigmentatie. Gebruik na de peeling altijd een SPF50.
  • Een week voor en na de behandeling geen gebruik maken van retinol of glycolzuur.
  • Tot 10 dagen na de peeling geen laserbehandeling ondergaan, harsen of ontharingscrème gebruiken.