MAAK EEN AFSPRAAK

TIXEL

Tixelbehandeling in Rotterdam

Elle & moi is de enige aanbieder van de Tixel® in Rotterdam. Tixel is een innovatief, gefractioneerd systeem voor huidverjonging, speciaal ontworpen voor het gebruik door artsen. Het apparaat zorgt voor het verbeteren en verstrakken van de huid en het lichaam, zonder de nadelen van een (Co2) laserbehandeling

Een ander voordeel van een Tixel® behandeling is, dat zelfs de tere huid rondom de ogen en de mond behandeld kan worden, waardoor fijne lijntjes verdwijnen. Na een aantal behandelingen zagen wij al een enorme verbetering!

Hoe werkt de Tixel?

Tixel® maakt, door middel van een hoge temperatuur, kleine microgaatjes in de huid waardoor de huid wordt gestimuleerd om zelf collageen en elastine aan te maken. Door het genezingsproces wat in gang wordt gezet ‘verstrakt’ de huid aanzienlijk.

Voordelen van de Tixel 

Een Tixel® behandeling is geschikt voor alle huidtypen en geeft prachtige resultaten bij de verbetering van;

 • Fijne lijntjes
 • Rimpels
 • Ooglidcorrectie
 • Verslapte huid
 • Huidverjonging/verbetering;
 • Acné
 • Littekens
 • Verkleining van poriën
 • Rokershuid
 • Striae en striemen
 • Huidverstrakking van handen, armen, benen en/of billen;

Klik hier voor onze prijslijst.

Veelgestelde vragen over Tixel®

Tixel® gebruikt geen laserstralen of radiofrequentie en is stralingsvrij. Tixel® werkt met natuurlijke hitte.

Tixel® wordt 400 graden Celsius en valt daardoor niet in de categorie lasers. De Tixel® wordt heel kort op de huid aangebracht en staat slechts een paar milliseconden in contact met de huid, waardoor de behandeling nagenoeg pijnloos is. In tegenstelling tot de CO2 laser die als heel pijnlijk wordt ervaren.

Verschillende specialistes binnen elle & moi hebben de behandeling zelf ook ervaren en vonden de pijn meevallen. Je kunt het vergelijken met gevoel van een huid die licht verbrand is door de zon of licht geschaafd is.

Je hebt minimaal 4 behandelingen nodig om een mooi huidverbeterende resultaat te bereiken. Deze behandelingen worden daarom ook in kuurverband aangeboden. Het ondergaan van slechts één behandeling zal een minimaal verschil laten zien.

Voor aanvang van de behandeling krijgt je uitgebreid informatie over de werking van de behandeling en wat je kunt verwachten. Voordat met de behandeling wordt gestart, wordt de huid gereinigd en ontsmet. Wij raden aan om 4 weken voor de behandeling niet onbeschermd te zonnen.

Tijdens de behandeling zal de behandelkop van de Tixel steeds kortdurend contact maken met uw huid. De behandeling is niet geheel pijnloos, maar is goed te verdragen. De behandeling zal gemiddeld zo’n 15 – 30 minuten in beslag nemen.

Na de behandeling zal de huid voor 3-4 uur roodheid en lichte zwelling vertonen. Ongeveer 2-3 uur na de behandeling kunt u een branderig gevoel ervaren, maar dit trekt weer snel weg. Een dag na de behandeling kan er nog een lichte zwelling zichtbaar zijn. De dagen erna kunnen er wat minuscule korstjes ontstaan op de huid. Uit eigen ervaring kunnen wij zeggen dat deze nauwelijks zichtbaar zijn en goed te camoufleren. Binnen 5 dagen zijn deze verdwenen.

Door de behandeling gaat je huid zich versneld vernieuwen waardoor deze droger gaat aanvoelen. Het is daarom erg belangrijk om je huid goed gehydrateerd te houden. Wij adviseren om direct na de behandeling het Recovery Serum van AQ te gaan gebruiken.

De serums van AQ bevatten geconditioneerde bestanddelen welke de hoogste kwaliteit aan groeifactoren vasthouden die het vernieuwingsproces versnellen. Ze zijn de beste aanvulling op verjongingstherapieën na een behandeling met Tixel®, laser of microneedling.

Naast het intensief hydrateren van de huid, is het belangrijk dat je je huid goed beschermt tegen de zon met een factor 30 of hoger om pigmentverschuivingen te voorkomen

Jazeker! Je hebt nauwelijks downtime. Je kunt de dagen erna minuscule korstjes krijgen maar deze zijn binnen een aantal dagen verdwenen. Ook kun je direct make-up dragen na de behandeling en de korstjes die de dagen erna ontstaan, goed camoufleren.
De hersteltijd verschilt per persoon maar duurt niet langer dan één week.

Zes weken na de eerste behandeling is er al verschil te zien. Denk aan een vermindering van fijne lijntjes, rimpels, acné littekens of overhangende oogleden. Binnen aan aantal maanden mag je een zeer zichtbaar resultaat verwachten. Wel zijn

Wij adviseren vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven om geen Tixel® behandelingen of soortgelijke behandelingen te ondergaan, aangezien je nooit van tevoren weet hoe je reageert door de verandering in je hormonen.
Je kunt 2 weken voor en 2 weken na een cosmetische behandeling met fillers, een Tixel® behandeling ondergaan. Wanneer je een Tixel® kuur ondergaat onderga je deze iedere 4 – 6 weken. Een filler is dan eigenlijk niet (meer) nodig. Botox kan wel!

Waar een filler of botox op houdt, gaat Tixel® een stap verder, namelijk ook die fijne lijntjes rondom de ogen die zo lastig weg te krijgen zijn en niet te behandelen zijn met een filler en botox.

Onze cosmetische arts Dokter Maarten Façee Schaeffer is zelf ook fan van Tixel®  en verwijst zijn patiënten bijna altijd door om na een filler of botox behandeling met de Tixel® verder te gaan.