MAAK EEN AFSPRAAK

IMAGE skincare

Peelings voor huidverbetering

De peelings van IMAGE Skincare zijn zeer effectief op het gebied van huidverbetering. Ze zijn namelijk uitermate geschikt om huidproblemen aan te pakken, zoals acné, grove porien en littekens. Daarnaast worden er hele mooie resultaten bereikt bij het het verminderen van lichte pigmentatie en (vroegtijdige) huidveroudering.

Wanneer je actief wilt werken aan (hyper) pigmentatie en donkere of overmatige pigmentverkleuringen, dan adviseren wij je te kiezen voor een ME Line peeling

Alvorens er wordt gestart met de behandeling wordt door onze huidspecialisten beoordeeld welke type peeling het beste past bij  jouw huidtype en huidconditie. Op basis daarvan wordt de intensiteit van de peeling bepaald.

Peelingkuur IMAGE Skincare

Na één behandeling is er al duidelijk resultaat zichtbaar. Voor huidverbetering op langere termijn, raden wij altijd aan om deze behandelingen in kuurverband te ondergaan. Tussen de behandelingen dient minimaal 4-6 weken aangehouden te worden. 

Tijdens de intake wordt bekeken welke kuur het beste aansluit bij jouw huidconditie en hoeveel behandelingen er nodig zijn voor het gewenste resultaat. Naarmate de kuur vordert kan de intensiviteit van de peelings worden verhoogd.

Klik hier voor de veelgestelde vragen over peelings.

IMAGE The Ormedic Lift peel

Balans en stralende huid

De Ormedic lift peeling bestaat uit een pure mix van pompoen, ananas, papaya en mango fruitenzymen en peptiden in een gelbasis van aloë vera.

Deze natuurlijke en lichte  peelbehandeling helpt de huid terug te brengen in balans, zorgt voor optimaal herstel en regenereert cellen voor het behouden van een mooie, jonge en stralende huid. De ORMEDIC peel bevat geen zuren en is daarom geschikt voor ieder huidtype. Ook mag deze peeling zelfs gedurende zwangerschap worden toegepast.

The Ormedic Lift peel is zeer geschikt voor;

 • Een gevoelige en gedehydrateerde huid
 • Inflammatoire huidproblemen
 • Huid in hormonale disbalans
 • Jonge huid of huid van een zwangere vrouw

Resutaat: een kalme, zachte en gevoede huid.

IMAGE Signature Lift peel

Hydratatie en herstel

De Signature Facelift peeling bestaat uit vitamine C, hyaluronzuur en fruitenzymen. Met deze peeling wordt gestart wanneer je nog niet eerder een IMAGE peeling hebt ondergaan. Deze peeling zorgt voor directe celvernieuwing en herstel van de natuurlijk huidbalans. Tevens wordt de huid sterk gehydrateerd, gekalmeerd en verstevigd.

De Signature Lift Peel is zeer geschikt voor;

 • Een gevoelige, geirriteerde en gedehydrateerde huid
 • Rosacea
 • Couperose
 • Lichte acné
 • Lichte pigmentvlekken
 • Fijne lijntjes/rimpels
 • Inzetbaarheid na cosmetische ingrepen
Resultaat: vermindering van roodheid, een egale huid met een prachtige ‘glow’.

IMAGE Lightening Lift peel

Egalisatie en pigmentvermindering

De Lightening Lift peeling bestaat uit een botanische mix van werkstoffen die de huid oplichten en verstevigen. Dit zorgt ervoor dat iedere vorm van pigmentverkleuringen of roodheid in de huid direct worden verminderd.

De Lightening Lift peel, is zeer geschikt voor;

 • Pigmentvlekken, zonschade, melasma
 • Huidverkleuringen of vale huidskleur
 • Ongelijkmatige teint en inflammatoire huidproblemen

Resultaat: vermindering verkleuringen, afname roodheid en een gehydrateerde huid.

IMAGE Wrinkle Lift Peel

Celvernieuwing en versteviging

De Wrinkle Lift  peeling bestaat uit een basis van Aloë vera met 45% glycolzuur. Dit zorgt voor een intensieve peel, waarbij de volledige huid wordt geëxfolieerd. Hierdoor verminderen oppervlakkige rimpels en eerste tekenen van huidveroudering direct. Na de behandeling kan lichte schilfering ontstaan. Deze huidvernieuwing zorgt voor de aanmaak van collageen en elastine, voor huidverjonging.

De Wrinkle Lift peel, is zeer geschikt voor alle fasen van;

 • Huidveroudering
 • Huidverslapping
 • Littekens
 • UV-schade
Resultaat: Een gladde, strakke en egale huid, vervaging van fijne lijntjes en rimpels.
 

IMAGE Acné Lift peel

Exfoliatie en reiniging
De Acné Lift peeling bestaat uit een combinatie van BHA (salicylzuur) en AHA (glycolzuur). Het salicylzuur werkt kalmerend op de talgklieren en zorgt ervoor dat teveel talg de poriën niet afsluit. Glycolzuur zorgt voor exfoliatie van de dode huidcellen en voor celvernieuwing. Dit dubbele effect maakt het een uitstekende, veilige en zachte peeling.
 • Een actieve acné of een acné-gevoelige huid
 • Een vette huid
 • Verwijde porien
 • Een huid in totale (hormonale) disbalans
Resultaat: een grondig gereinigde huid, minder nieuwe ontstekingen.

IMAGE Beta Lift Peel

Ontstekingsremmend en natuurlijke glans

De Beta Lift peeling bestaat uit een basis van salicylzuur die actieve acné doelgericht aanpakt. Het betreft een intensieve peeling waarbij de huid 1-2 dagen rood is na de behandeling en kan gaan schilferen.

 • Ernstige acné
 • Een erg vette huid
 • Verwijde porien en pustels

Resultaat: een diep gereinigde huid zonder actieve pustels, een natuurlijk glans.

IMAGE Perfection Lift Peel

Egale en gladde huid

De Perfection Lift peeling bestaat uit een mix van salicylzuur, resorcinol en melkzuur in combinatie met retinol voor effectief huidherstel.

Geschikt voor lichte tot zware beschadiging aan de huid door UV-straling en acné. Ook is deze peeling zeer effectief voor huidveroudering, zoals (fijne) lijntjes en diepe rimpels.

De Perfection Lift peel is zeer geschikt voor;

 • Gevorderde huidveroudering
 • Gevordere hyperpigmentatie acné en littekens
Resultaat: vermindering acné littekens, grove poriën en donkere verkleuringen.

IMAGE Skincare peelingkuur

Door de IMAGE skincare peeling in kuurverband te ondergaan worden optimale resultaten geboekt voor de lange termijn. Onze specialistes kunnen de intensiviteit van de peeling verhogen naarmate de kuur vordert.

5 x 45 min.

vanaf € 360

Beauty-tip: de dagen na een peeling is de huid extra gevoelig voor UV-stralen. Ga je op zonvakantie of ben je net terug? Boek dan liever een andere gezichtsbehandeling of zorg ervoor dat je jezelf extra goed beschermt met een product met hoge beschermingsfactor (spf).

Veelgestelde vragen

Een peeling zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag in versneld tempo wordt vernieuwd, zodat er een nieuwe, gladde huid ontstaat. Peelings worden toegepast om dode huidcellen te verwijderen en oneffenheden, pigmentvlekken en rimpels te verminderen. De behandeling wordt toegepast met hoge concentraties vloeistoffen die de bovenste huidlaag verwijderen, tegelijkertijd wordt het onderliggende bindweefsel geactiveerd.

Er bestaan diverse soorten peelings en alle peelings werken anders op verschillende huidlagen. Afhankelijk van het soort peeling kan deze oppervlakkig, middeldiep of diep effect creëren. Dit hangt af van het product en de concentratie dat gebruikt wordt tijdens de behandeling. De soort peeling wordt geheel afgestemd op jouw huidtype.

Dit hangt geheel af van je huidconditie en het te behalen resultaat. Gemiddeld zijn er 3 tot 6 peelings nodig om het gewenste resultaat te bereiken, deze peelings kunt u in kuurvorm ondergaan. Voorafgaand aan de eerste behandeling wordt met je besproken welke peeling en hoeveel behandelingen er nodig zijn voor het beste resultaat.

Het gevoel dat je tijdens de peeling ervaart, is geheel afhankelijk van de soort peeling die wordt gebruikt. Bij de oppervlakkige peelings kunt je tijdens de behandelingen een prikkelend of warm gevoel ervaren, dit verdwijnt binnen een paar minuten. Bij de middeldiepe tot diepe peelings ervaart je een warm tot brandend gevoel, soms wordt de peeling als licht pijnlijk ervaren. Direct na de peeling wordt de huid gekoeld met koude kompressen om de peeling te neutraliseren en de huid te kalmeren.

De reacties van een peeling zijn zeer verschillend en zijn afhankelijk van de soort peeling en de diepte hiervan. De eerste uren direct na de behandeling kun je een trekkend gevoel ervaren, dit kan meerdere dagen aanhouden.

Bij de middeldiepe peelings kan je huid er na afloop rood uitzien en warm aanvoelen, dit is tijdelijk en verdwijnt meestal binnen een dag. Als gevolg van de peeling kan de huid gaan schilferen of vervellen. Dit gebeurt niet bij iedereen, maar mocht je huid gaan schilferen dan begint dit binnen 48 uur en kan ongeveer 5 dagen aanhouden. Het is vooraf niet te bepalen hoeveel schilfering er zal optreden.

Bij de diepe peelings is het ook mogelijk dat je huid een donkere verkleuring qua schilfering krijgt en dat er kleine korstjes gevormd worden. Gemiddeld is de huid binnen 1 tot uiterlijk 2 weken hersteld.

Door de behandeling gaat je huid zich versneld vernieuwen waardoor deze droger gaat aanvoelen. Het is daarom erg belangrijk om je huid goed gehydrateerd te houden. Wij adviseren om direct na de behandeling de producten van IMAGE Skincare te gebruiken die door onze specialisten worden geadviseerd.

Naast het intensief hydrateren van de huid, is het belangrijk dat je je huid een aantal weken goed beschermt tegen de zon met een SPF 50 om pigmentverschuivingen te voorkomen.

De huid heeft de tijd nodig om te herstellen, dit proces duurt gemiddeld 7 tot 14 dagen. De duur van het herstelproces wordt bepaald door de soort peeling en diepte hiervan. Afhankelijk van het soort peeling neemt acne (littekens), ontstekingen, pigmentvlekken en lijntjes/rimpels af. Na de peeling voelt de huid gladder aan en heeft je huid een gezondere uitstraling.

Wanneer je net terug bent van vakantie raden wij je af om minimaal 4 weken te wachten met een peeling behandeling. Dit geldt ook wanneer je binnen 3 weken van plan bent om op vakantie te gaan naar een zonnige bestemming. 

Naast het intensief hydrateren van de huid, is het belangrijk dat je je huid goed beschermt tegen de zon met een SPF50 of hoger om pigmentverschuivingen te voorkomen. Dit geldt voor alle jaargetijden, ook in de winter.  

Voor het behalen van het optimale resultaat raden wij het volgende af;

 • Sporten of naar de sauna te gaan, door de hitte/warmte kunt u gaan transpireren. De warmte kan ervoor zorgen dat er sneller ontstekingen ontstaan.
 • De huid 2 weken lang niet exfoliëren, dit vertraagt het herstelproces.
 • Bij schilfering van de huid, van de huid afblijven. Bij schilfering adviseren wij om deze zeer voorzichtig korter te knippen. Je mag absoluut niet trekken aan de schilfers, dit geeft kans op beschadiging van de huid met als gevolg littekens.
 • UV-straling en zonnebank, bij vervroegd gebruik hiervan heeft u meer kans op post-inflammatoire hyperpigmentatie. Gebruik na de peeling altijd een aantal weken een SPF50.
 • Een week voor en na de behandeling geen gebruik maken van retinol of glycolzuur.
 • Tot 10 dagen na de peeling geen laserbehandeling ondergaan, harsen of ontharingscrème gebruiken.